HC Zalău s-a calificat în optimile Cupei EHF

După o „dublă” susţinută în Islanda, la Reykjavik, în faţa formaţiei Valur, HC Zalău a obţinut calificarea în optimile de finală ale Cupei EHF. Formaţia condusă de Gheorghe Tadici a pierdut la limită primul meci, 23 – 24 şi tot la limită l-a câştigat pe al doilea, 22 – 21, având avantajul golurilor mai multe înscrise în deplasare, echipa zălăuană fiind gazdă în partida de sâmbătă seara. În meciul de vineri seara, HC Zalău a avut o primă repriză foarte bună, preluând conducerea încă din minutul trei, când Loredana Pera a marcat pentru 2 – 1. În minutul 16, Zalăul avea deja un avantaj de patru goluri, 10 – 6, chiar şi de cinci, 13 – 8, însă gazdele au revenit pe finalul reprizei întâi, apropiindu-se la două goluri, 11 – 13.
O cădere inexplicabilă în jocul echipei noastre, în prima parte a celui de-al doilea mitan, le-a permis islandezelor de la Valur să marcheze opt goluri consecutive, iar Zalăul doar două, scorul devenind 19 – 15 pentru gazde, în minutul 43. Până la final Zalăul nu a putut să se apropie la mai mult de un gol, pierzând partida cu 23 – 24.
Returul a arătat cu totul altfel. O primă repriză nereuşită a echipei zălăuane, care s-a văzut condusă cu 9 – 16 la pauză şi o revenire de senzaţie în partea secundă, care i-a adus victoria la limită, 22 – 21 şi calificarea în primăvara europeană.
„Am reuşit o calificare în care nimeni nu mai spera după prima repriză. Adina Mureşan are un mare merit în această calificare. Am fost inspirat să o trimit în teren. Apărarea a funcţionat foarte bine în repriza secundă. Nu am primit gol în ultimele 13 minute. Szucs, Beşe, Şomoi şi Mureşan s-au apărat foarte bine. Din păcate, după o partidă foarte bună în primul joc, Crina Pintea nu a mai avut aceeaşi evoluţie şi în partida de sâmbătă, dar trebuie să recunosc că a avut un aport important în atac, acolo unde echipa adversă a fost foarte puternică. Islandezele au jucătoare masive, din care patru titulare în echipa naţională a Islandei. Vreau să spun că vom avea mari probleme cu ele la Campionatul European. Extremele ne-au omorât din nou în ambele partide. Am schimbat cu Varga şi Ciobanu şi a fost ceva mai bine. Iată că după o dublă manşă în deplasare le-am arătat cârcotaşilor că echipa noastră este valoroasă şi putem obţine calificarea şi în deplasare”, a declarat la finalul partidei de sâmbătă managerul Gheorghe Tadici.
După ce observatorul delegat iniţial la cele două meciuri nu au mai putut ajunge din cauza unor probleme de sănătate, fiind delegat un observator din Islanda, nici arbitri nu au împărţit cinstit dreptatea pe teren. „Fetele au acuzat arbitrajul şi pe bună dreptate. A fost un arbitraj cum rar poate fi văzut. Calificarea este cu atât mai mare, iar eu le felicit pe fete pentru această performanţă”, a conchis Tadici.
Cea mai bună marcatoare pentru formaţia zălăuană a fost Gabriela Szucs, cu 15 reuşite.

Leave a Comment